onsdag 24 juli 2013

2012 Côtes du Rhône Réserve Blanc Chateau Mont Redon

Härförleden hade vi besök och då lagade vi kyckling i vinäger. Det är en klassisk fransk bistrorätt med rötterna i Lyon som jag verkligen kan rekommendera. Till det borde det passa med en vit Côtes du Rhône från Mont Redon. Det har nog näst intill inte hänt att vi provat vitt från Rhône, när jag tänker efter. Det är en blandning av 90 procent roussanne och tio procent viognier. Några fat har vinet inte utsatts för.

Ungdomen är tydlig då vinet är tämligen ljust och med en aningens grönt skimmer.

Doften är åt det diskretare hållet och innehåller solmogna Anjoupäron, någon slags rätt så söt och solbakad melon och aningen mineral. 

Då både utseende och doft är något diskreta är den förhållandevis täta smaken något av en överraskning. Solmogen frukt med päron och melon samt ett uns kryddighet noterar jag och saknar en lite livligare syrlighet och något mer citrus för att lite extra fräschör. Trots denna reservation är vinet gott och fungerar alldeles utmärkt till maten. 

Varunummer: 2813
Pris: 105 SEK

Inga kommentarer: